Wat genereert interactie op Facebook in Nederland?

De 100 meest interactieve Nederlandse Facebook-updates van 2014
Interactie genereren in de vorm van reacties, likes en shares is een belangrijk doel van duizenden merken op Facebook. Maar wat en wie genereren nou de meeste interactie van alle Nederlandse pagina’s? Internetbureau Burst, één van de weinige partijen in Nederland die zich Facebook preferred marketing developer mag noemen, analyseert vrijwel alle Nederlandse Facebook-pagina’s en kan daardoor als geen ander antwoord geven op deze vraag.  Hieronder volgt een overzicht en (korte) analyse van de 100 Facebook-updates die in het afgelopen jaar de meeste interactie genereerden.

Welk type update scoort het beste?
Uit het overzicht blijkt dat foto’s verreweg het beste scoren. Van de 100 meest interactieve updates waren er 61 een foto, gevolgd door video’s (25 procent), links (10 procent) en slechts 4 procent was tekst. Deze tekstupdates waren grotendeels afkomstig van toenmalig minister Frans Timmermans (3 stuks) rondom de ramp met de MH17. Deze update van Jochem Myjer was het enige andere tekstbericht dat de lijst haalde.

  • 61 procent foto
  • 25 procent video
  • 10 procent link
  • 4 procent tekst

Om in de Top 100 te verschijnen had een update minimaal 67.000 interacties (likes, comments, shares) nodig. De nummer 1 uit de lijst had er ruim 640.000.

Welke pagina’s scoren het beste?
Dumpert.nl en Voetbalzone scoren overall het beste, zij staan respectievelijk met maar liefst 18 en 13 updates in de Top 100. Jochem Myjer, Sky Radio en Sven Kramer scoorden vijf noteringen. Hieronder een overzicht van de 19 pagina’s die 2 of meer noteringen in de Top 100 scoorden.

Pagina Aantal
dumpert.nl 18
voetbalzone 13
Jochem Myjer 5
Sky Radio 5
Sven Kramer 5
Voetbal International 3
Frans Timmermans 3
Ali B. 2
Autoblog.nl 2
Club van relaxte moeders 2
De Speld 2
Flabber 2
Fox Sports NL 2
vkmag 2
RTL Nieuws 2
RTL Boulevard 2
PowNed 2
Koen Verweij 2
Marco Borsato 2

Waar gingen de updates over?
52 updates van de 100 waren geïnspireerd op de actualiteit. De populairste onderwerpen waren het WK voetbal en de Olympische Spelen en de ophef rondom Zwarte Piet. Alle onderwerpen op een rij:
Klik hier voor de rest van het artikel
Bron: Marketingfacts.nl

You may also like...